
HB 1352 - DIGEST

Exempts the following from the definition of 
"compounding" for purposes of chapter 18.64 RCW: Mixing, 
reconstitution, or other acts that are performed in 
accordance with directions contained in approved labeling 
provided by the product's manufacturer and other manufacturer 
directions consistent with that labeling.

Requires medicinal preparations that are compounded for 
patient administration or distribution to a licensed 
practitioner for patient use or administration to meet the 
standards of the official United States pharmacopeia as it 
applies to nonsterile and sterile administered preparations.

Requires the pharmacy quality assurance commission to 
adopt rules identifying which chapters or provisions of the 
official United States pharmacopeia are applicable to 
nonsterile and sterile products and preparations compounded 
for patient administration or distribution to a licensed 
practitioner for patient use or administration.


