
HB 2750 - DIGEST

Requires a hospital or health care provider attending a 
birth outside of a hospital to obtain the written consent of 
a parent or legal guardian before the collection of a sample 
blood specimen.

Requires the department of health to: (1) Receive 
consent from the parent or guardian of a newborn infant 
before requiring screening tests of the newborn that is born 
in any setting;

(2) Destroy any blood specimen no later than the date 
that the person who is the subject of that specimen is 
eighteen years old; and

(3) Adopt a procedure and timetable for the destruction 
of blood specimens collected pursuant to chapter 70.83 RCW 
(phenylketonuria and other preventable heritable disorders).


