
HB 1046 - DIGEST

Requires the department of social and health services or
other supervising agency to request that an infant's treating
physician test the infant for human immunodeficiency virus
when the infant, under one year of age, is placed in out-of-
home care under chapter 13.34 RCW, and if the human
immunodeficiency virus status of the infant's mother is
either: (1) Known to be positive; or

(2) Unknown and the department has information indicating
that the mother is at increased risk of human immunodeficiency
virus infection.

Requires the department of social and health services or
other supervising agency to follow the treating physician's
recommendations for any follow-up testing and treatment
necessary for an infant who has tested positive for human
immunodeficiency virus.


