
SB 5007-S - DIGEST
(DIGEST OF PROPOSED 1ST SUBSTITUTE)

Declares that the tax levied by RCW 82.08.020 does not
apply to sales to nonresident individuals of vessels thirty
feet or longer if an individual purchasing a vessel purchases
and displays a valid use permit.

Requires that an individual claiming exemption from
retail sales tax under this act must display proof of his or
her current nonresident status at the time of purchase.

Declares that the provisions of chapter 82.12 RCW do not
apply in respect to the use of a vessel thirty feet or longer
if a nonresident individual: (1) Purchased the vessel from a
vessel dealer in accordance with this act;

(2) Purchased the vessel in the state from a person other
than a vessel dealer, but the nonresident individual purchases
and displays a valid use permit from a vessel dealer within
fourteen days of the date that the vessel is purchased in this
state; or

(3) Acquired the vessel outside the state, but purchases
and displays a valid use permit from a vessel dealer within
fourteen days of the date that the vessel is first brought
into this state.


