SB 5781 - DIGEST

Declares that a "retired local government employee" means:
(1) Persons who separated from employment with a county,
municipality, or other political subdivision of the state and are
receiving a retirement allowance under chapter 41.40 RCW as of July
1, 2005;

(2) Persons who separate from employment with a county,
municipality, or other political subdivision of the state on or
after July 1, 2005, and immediately upon separation receive a
retirement allowance under chapter 41.40 RCW; or

(3) Members of the public employees' retirement system plan 3
as defined in chapter 41.40 RCW who are at least fifty-five years
of age and who have at least ten years of service credit in the
public employees' retirement system and who separate from
employment with a county, municipality, or other political
subdivision of the state on or after July 1, 2005, and immediately
upon separation elect to continue health insurance coverage with
their employer or coverage provided by the public employees'
benefits board.

Requires that, in a manner prescribed by the state health care
authority, counties, municipalities, and other political
subdivisions shall remit to the health care authority for deposit
in the ©public employees' and retirees' insurance account
established in RCW 41.05.120 an amount established by the public
employees' benefits board.

Declares that the remittance requirements specified in this
act shall not apply to employees of a county, municipality, or
other political subdivision who receive insurance benefits through
contracts with the health care authority.

Provides that the health care authority has the authority to
establish a remittance amount that will cover the cost of premium
subsidies for nonmedicare and medicare retirees and administrative
costs related to their coverage.
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