
HB 3224 - DIGEST

Provides that a member who has served or shall serve in
the uniformed services, as defined in RCW 73.16.031, and who
left or shall leave an employer to enter such service shall be
deemed to be on military leave of absence and shall receive
service credit for such military leave of absence. This
service credit shall be terminated if the member receives a
dishonorable or bad conduct discharge, or is separated under
other than honorable conditions, or is dismissed from the
service as permitted under section 1161(a) of Title 10 U.S.C.,
or is dropped from the rolls pursuant to section 1161(b) of
Title 10 U.S.C.

Provides that no club, society, association, corporation,
employer, or organization shall inquire about a person's
membership in the organized militia of this or any other
state, territory, or commonwealth, or membership in the
uniformed services, unless such membership or former
membership is a condition of employment, or the employer has a
formal written policy of providing preference in hiring to
veterans or current members of the uniformed services, or
unless such membership or former membership is a requirement
for membership in the club, society, association, or
organization.


