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Sponsor(s): Representative G. Chandler

Brief Title: Concerning a water right for the beneficial use of
water.

HB 2096 - DIGEST

Declares that, if a person placed surface or ground water to
beneficial use before January 1, 1993, for irrigation, stock
watering, or domestic use supplied by a public water supply system
with one hundred or fewer service connections for which a permit or
certificate was not issued by the department or its predecessors,
the person or the public water supply system, or their respective
successors may continue to use water in the amount that has been
beneficially used as provided in section 3 of this act if: (1) The
person or the public water supply system files with the department
a statement of claim during the period beginning September 1, 1999,
and ending midnight June 30, 2000, using the standard form
prescribed by RCW 90.14.051; and

(2) the person or public water supply system has applied the
water to beneficial use to the full extent stated in the statement
of claim during at least one of the five years preceding the date
the statement is filed and the person attests to having done so on
the statement.


