SB 5289-S - DIGEST

(DIGEST AS ENACTED)

Provides that a student receiving home-based instruction
enrolling in a public high school for the sole purpose of
participating in courses or programs offered by institutions of
higher education shall not be counted by the school district in any
required state or federal accountability reporting if the student's
parents or guardians filed a declaration of intent to provide home-
based instruction and the student received home-based instruction
during the school year before the school year in which the student
intends to participate in courses or programs offered by the
institution of higher education.

Provides that students receiving home-based instruction under
chapter 28A.200 RCW and students attending private schools approved
under chapter 28A.195 RCW shall not be required to meet the student
learning goals, obtain a certificate of academic achievement or a
certificate of individual achievement to graduate from high school,
or to master the essential academic learning requirements.
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